Průzkum spokojenosti zaměstnanců zdravotnického zařízení - Jirková, Alžběta; Mlčák, Jan; Jindra, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Cílem diplomové práce je analýza spokojenosti zaměstnanců Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s. na základě dotazníkového šetření. Celkově je práce rozdělena do čtyř základních částí, jimiž jsou úvod, teoretická část, praktická část a závěr. Práce začíná úvodem, kde je popsána struktura práce, důvod výběru tématu a postup zpracování. Teoretická část je rozdělena do pěti kapitol, kde je popsána personalistika v kontextu s obory, jako je psychologie a sociologie, dále je zmíněna firemní kultura, motivace, systém hodnocení zaměstnanců a možnosti zkoumaní jejich spokojenosti. Praktická část je zaměřena především na vyhodnocení dotazníků a je složena ze dvou kapitol. První se věnuje stručnému popisu organizace, v druhé části je vyhodnocen dotazník. V závěru jsou shrnuty závěry vyplývající z dotazníkového šetření a navrhnutá opatření. Klíčová slova: spokojenost zaměstnanců, personální práce, motivace
Vedoucí práce: Jan Mlčák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: personální management; motivace; pracovní spokojenost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personnel management; motivation (psychology); job satisfaction; master's theses