Distribuce léčivých přípravků s obsahem pseudoefedrinu - Kučerová, Kateřina (2009)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku distribuce léčivých přípravků, které obsahují účinnou látku pseudoefedrin. Tyto léčivé přípravky jsou zneužívány právě kvůli své účinné látce k výrobě návykového metamfetaminu (pervitinu). Cílem práce je zmapovat vývoj restrikcí, které se těchto léčiv v minulosti týkaly a charakterizovat současný stav této problematiky. V práci jsou nejprve vymezeny teoretické poznatky z oblasti ekonomie a drogové problematiky. Praktická část se zabývá historickým vývojem restrikcí a zhodnocením současného stavu.