Distribuce léčivých přípravků s obsahem pseudoefedrinu - Kučerová, Kateřina; Lešetický, Ondřej; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku distribuce léčivých přípravků, které obsahují účinnou látku pseudoefedrin. Tyto léčivé přípravky jsou zneužívány právě kvůli své účinné látce k výrobě návykového metamfetaminu (pervitinu). Cílem práce je zmapovat vývoj restrikcí, které se těchto léčiv v minulosti týkaly a charakterizovat současný stav této problematiky. V práci jsou nejprve vymezeny teoretické poznatky z oblasti ekonomie a drogové problematiky. Praktická část se zabývá historickým vývojem restrikcí a zhodnocením současného stavu.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: léčiva; drogová epidemiologie; ekonomika zdravotnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; pharmaceuticals; drug epidemiology; medical economics; master's theses