Deset let fungování eurozóny - možné efekty pro nové členy včetně České republiky - Knotek, Pavel; Žamberský, Pavel; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou evropské měnové integrace. Jejím cílem je zhodnotit výsledky fungování eurozóny především za prvních deset let její existence. Práce začíná historickým úvodem, poté se věnuje prostor teorii OCA a Maastrichtským konvergenčním kritériím. Samotné hodnocení toho, co eurozóna přinesla svým členům nebo kandidátům se děje nejprve z pohledu měnové politiky a poté potvrzováním, či vyvracením argumentů pro (ne)přijetí společné evropské měny.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; euro; měnová politika; diplomové práce; euro; monetary policy; master's theses