Environmentálne zohľadnenia v dlhodobej logistickej zmluve - Hanusková, Martina (2010)
Práca je zameraná na nový trend v logistike -- zohľadňovanie ochrany životného prostredia v logistickom reťazci prepravy tovarov a inovácie spojené s nákladnou prepravou. Vzhľadom k odbúravaniu obchodných bariér dnes výrobok putuje mnohokrát dlhšiu cestu, než v minulosti a to prináša negatívne externality. Hlavným cieľom diplomovej práce je analyzovať dopad prepravy hotových automobilov na životné prostredie. Pomocou dotazníku som zistila záujem, opatrenia a vízie automobiliek do budúcnosti v oblasti znižovania ich environmentálnej záťaže vyplývajúcej z vonkajšej logistiky.