Bezpečnost a terorismus jako faktor regionální spolupráce v Asii - Mikát, Vojtěch (2010)
Ve své diplomové práci se zabývám způsobem, jakým bezpečnost a terorismus vystupuje jako faktor regionální spolupráce v Asii. První kapitola práce popisuje obecná východiska tématu, zabývá se pojmy bezpečnosti, terorismu, jejich vztahu k regionální spolupráci a bezpečnostní problematikou v éře globalizace. Druhýá kapitola se soustředí na konkrétní regionální iniciativy v Asii zabývající se bezpečností. Třetí kapitolou je případová studie boje proti terorismu v Indii a Pákistánu.