Bezpečnost a terorismus jako faktor regionální spolupráce v Asii - Mikát, Vojtěch; Hnát, Pavel, 1981-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Ve své diplomové práci se zabývám způsobem, jakým bezpečnost a terorismus vystupuje jako faktor regionální spolupráce v Asii. První kapitola práce popisuje obecná východiska tématu, zabývá se pojmy bezpečnosti, terorismu, jejich vztahu k regionální spolupráci a bezpečnostní problematikou v éře globalizace. Druhýá kapitola se soustředí na konkrétní regionální iniciativy v Asii zabývající se bezpečností. Třetí kapitolou je případová studie boje proti terorismu v Indii a Pákistánu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; regionalismus; regionální integrace; terorismus; diplomové práce; regionalism; regional integration; terrorism; master's theses