Kritická analýza metod hodnocení ekonomického a ekologického rozvoje území - Louda, Jiří; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Pělucha, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Udržitelný rozvoj se v posledních dvou desetiletích stal fenoménem, jehož principy jsou implementovány prakticky do všech rozvojových politických dokumentů od mezinárodní až po lokální úroveň. Výsledky vyhodnocení udržitelného rozvoje často slouží jako podklady pro přijímání opatření ovlivňující rozvoj území. Přístupů k tomuto hodnocení však existuje celá řada a zatím nebylo dosaženo všeobecného konsensu jak k tomuto procesu přistupovat. Cílem práce je kritická interpretace literatury k udržitelnému rozvoji a analýza implementace procesu hodnocení udržitelného rozvoje v České republice v obcích s rozšířenou působností. Metodou uvedené analýzy je desk research rozborů udržitelného rozvoje území, který jsou obce s rozšířenou působností ze zákona povinny pořizovat, a polostandardizovaný rozhovor se zástupci místních a regionálních autorit.
Vedoucí práce: Jiřina Jílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses