Analýza nákupu CNG vozidel skupinou RWE v České republice - Bartejsová, Vladimíra; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce se zabývá analýzou nákupu a provozu vozidel na stlačený zemní plyn. Obsahuje definici a členění pojmu "stlačený zemní plyn", neboli CNG, z pohledu různých fází vývoje využití v dopravě. Uvádí jeho hlavní rozdíly oproti klasickým pohonným hmotám, jako je benzín, nafta či LPG. Následně se zaměřuje na hlavní důvody podpory využívání stlačeného zemního plynu v dopravě a na legislativu, která má zásadní roli pro rozvoj tohoto alternativního paliva. Jsou zde specifikovány nevýhody, které mohou být s jeho užitím v dopravě spojeny. V závěrečné části této práce je na konkrétním příkladě skupiny RWE v České republice provedena analýza, která porovnává náklady na pořízení a provoz vozidel na stlačený zemní plyn s vozidly na klasické pohonné hmoty. Jako základní srovnávací kritéria byla vyjádřena emise CO2, náklady spojené s jedním kilometrem jízdy a pořizovací cena vozidla.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses