Soukromoprávní nástroje při řešení škod způsobených lokálními povodněmi - Buřinská, Markéta (2010)
Tato práce pojednává o náhradách škod na životním prostředí, zda mohou být v současném systému účinným nástrojem pro snižování škod způsobených bleskovými lokálními povodněmi. Práce popisuje legislativu v oblasti zemědělského půdního fondu, povodní a náhrad škod. Popisuje přístup k řešení kompenzací škod na životním prostředí v systému common law, ve světě a v České republice. Na závěr je uveden modelový příklad sporu o náhradu škod způsobených v důsledku bleskových lokálních povodní a jsou diskutovány výsledky řízených rozhovorů a korespondence s odborníky z právní oblasti.