Soukromoprávní nástroje při řešení škod způsobených lokálními povodněmi - Buřinská, Markéta; Vejchodská, Eliška, 1978-; Slavíková, Lenka, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce pojednává o náhradách škod na životním prostředí, zda mohou být v současném systému účinným nástrojem pro snižování škod způsobených bleskovými lokálními povodněmi. Práce popisuje legislativu v oblasti zemědělského půdního fondu, povodní a náhrad škod. Popisuje přístup k řešení kompenzací škod na životním prostředí v systému common law, ve světě a v České republice. Na závěr je uveden modelový příklad sporu o náhradu škod způsobených v důsledku bleskových lokálních povodní a jsou diskutovány výsledky řízených rozhovorů a korespondence s odborníky z právní oblasti.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; ochrana půdy; diplomové práce; soil protection; master's theses