Přijetí norem ISO jako dobrovolného nástroje k udržitelnému úspěchu společnosti - Jochovičová, Marie; Hadrabová, Alena; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá analýzou názorů na přijetí norem ČSN EN ISO a to především ČSN EN ISO 9001:2001 a ČSN EN ISO 14001:2004, zaměřuje se na mikroekonomický pohled přijetí těchto norem českými společnostmi. První otázka se zabývá tím, jak je norma v České republice přijímána a vnímána, a zkoumá možný vliv při odmítnutí nebo přijetí normy. Druhou oblastí je stanovení míry přínosů a nákladů pro firmu při zavedení normy, a následná kalkulace těchto veličin. Rozbor názorů z praxe, zda je norma administrativní přítěží pro společnost nebo se jedná o efektivní nástroj k úspěšnému rozvoji společnosti. Práce pojednává o důvodech, příčinách a důsledcích přijetí či nepřijetí norem.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses