Regionální aspekty trhu druhotných surovin v České republice - Botková, Zuzana (2010)
Tato práce pojednává o trhu druhotných surovin. Nejprve vysvětluje základní termíny, analyzuje různý výklad pojmů "odpad" a "druhotná surovina", dále se věnuje "recyklaci". Obecné principy fungování trhů jsou následně aplikovány na oblast druhotných surovin, analyzuje se, zda se teoretické poznatky uplatňují také v praxi trhů, na kterých se obchoduje s komoditami získanými z vyprodukovaných odpadů, s druhotnými surovinami. Struktura systému je následně analyzována z mikroekonomického hlediska. Cílem provedeného kvalitativního šetření bylo zjistit, jaké byly dopady krize trhu druhotných surovin na regionální trh.