Regionální aspekty trhu druhotných surovin v České republice - Botková, Zuzana; Slavík, Jan, 1978-; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce pojednává o trhu druhotných surovin. Nejprve vysvětluje základní termíny, analyzuje různý výklad pojmů "odpad" a "druhotná surovina", dále se věnuje "recyklaci". Obecné principy fungování trhů jsou následně aplikovány na oblast druhotných surovin, analyzuje se, zda se teoretické poznatky uplatňují také v praxi trhů, na kterých se obchoduje s komoditami získanými z vyprodukovaných odpadů, s druhotnými surovinami. Struktura systému je následně analyzována z mikroekonomického hlediska. Cílem provedeného kvalitativního šetření bylo zjistit, jaké byly dopady krize trhu druhotných surovin na regionální trh.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; pevný odpad; druhotné suroviny; komunální odpad; diplomové práce; rigid waste; secondary raw materials; urban waste; master's theses