Integrovaný registr znečišťování Klady a zápory české právní úpravy v ekonomickém kontextu - Andrlová, Kristýna; Geuss, Erik, 1963-; Šauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Předkládaná bakalářská práce na téma Integrovaný registr znečišťování - klady a zápory české právní úpravy, si klade za cíl komplexně uchopit problematiku takto ukotveného institutu, sloužícího k naplnění práva na informace o životním prostředí a přístupu veřejnosti k věcem týkajícícm se životního prostředí. V souvislosti s tím se práce snaží odpovědět na tři základní otázky, a to pro koho jsou takto předložené informace použitelné, jaké klady a zápory česká úprava IRZ nabízí, a konečně zda jsou tyto informace vhodně využité či nikoliv? Práce se skládá ze dvou částí, úvodu a závěru. Teoretická část pojednává o vývoji právní úpravy IRZ, jeho hlavních prvcích, ohlašovací povinnosti a nově účinným ustanovením zákona o IRZ. Praktická část analyzuje náklady vynaložené provozovateli na ohlašovací povinnost a důsledky nově účinných ustanovení metodou vyhodnocení dotazníkového šetření. Práce je psaná v českém jazyce a je aktuální k datu 26.8.2010.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses