Rekultivace povrchových dolů analýza procesu rozhodování o způsobu rekultivace - Průša, Petr; Vojáček, Ondřej, 1980-; Šedivý, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce "Rekultivace povrchových dolů: analýza procesu rozhodování o způsobu rekultivace" se zabývá rekultivací oblastí postiţených povrchovou těţbou hnědého uhlí na území České republiky. Podává informace o historii rekultivací a přehled o vlivech těţby na jednotlivé sloţky ţivotního prostředí. Mimo to informuje o jednotlivých fázích rekultivací, o běţných způsobech rekultivačních činností, o faktorech ovlivňujících výběr aplikovaného způsobu rekultivace a o nejčastěji aplikovaných technologických postupech. Součástí práce je také rámcové porovnání výdajů na jednotlivé způsoby rekultivací a způsob jejich financování. V praktické části je věnována pozornost způsobu rekultivace povrchového lomu Leţáky-Most v oblasti Mostecka, s pečlivějším zaměřením na v současnosti zatápěnou zbytkovou jámu tohoto lomu, z níţ vznikne rozsáhlé jezero Most. Dále je věnována pozornost procesu rozhodování o zvoleném způsobu rekultivace, subjektům, jeţ mohou rozhodování ovlivnit a hlavním zájmům a aspektům, ke kterým je při výběru způsobu rekultivace přihlíţeno. Na tomto místě se také podělím o četné informace získané kvalitativním výzkumem při rozhovorech s jednotlivými stakeholdery, kteří se nějakým způsobem procesu rozhodování účastní.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses