Živnostenský odpad a jeho úloha v obecních systémech nakládání s komunálními odpady - Kubíček, Radim (2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou živnostenských odpadů produkovaných podnikatelskými subjekty. Taktéž přibližuje metodiku kvantifikace živnostenských odpadů, která pomáhá obcím získat více informací o efektivitě stávajícího systému komunálního odpadu. Na základě využití metodiky kvantifikace živnostenského odpadu je pak hypoteticky modelován a vyčíslen efekt "černého pasažéra" v podobě živnostníků, kteří zneužívají komunální odpadový systém.