Analýza motivace obyvatel města Varnsdorf třídit odpad -- srovnání let 2006 a 2009 - Mudrochová, Jana; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce je zaměřena na konkrétní město - Varnsdorf. Vzhledem ke stávající situaci a s ohledem na předchozí období je jedním z hlavních problémů města nedostatečná motivace obyvatel města třídit odpad. Záměrem práce je jednak porovnat současnou situaci ve městě se situací, která byla analyzována na konci roku 2006 a vyhodnotit, jakým směrem se ubírá a jednak porovnat vývoj legislativy během let 2006 a 2009. Teoretická část vymezuje práva a povinnosti, která jsou zakotvena v legislativě obecně, dále se zabývá podmínkami pro třídění, které poskytuje systém odpadového hospodářství v České republice a jednak se snaží odkrýt motivační faktory obyvatel podle toho, jakými ekonomickými a administrativními nástroji či vzdělávacími programy jsou lidé ovlivňováni. Tyto poznatky jsou aplikovány v analytické části na konkrétní případové studii ve městě Varnsdorf, kde je analyzován systém odpadů a poplatků za komunální odpad v roce 2006 a 2009. Závěrem práce je vyhodnocení situace po třech letech a doporučení, jak zvýšit povědomí obyvatel o správném chování a zamyšlení, jak je více motivovat.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses