Školská motivácia rómskych žiakov - Čačková, Lenka; Hadj-Moussová, Zuzana, 1943-; Trnka, Jan, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cieľom záverečnej práce bolo analyzovať a potvrdiť či vyvrátiť krátkodobú orientáciu Rómov a prostredníctvom uskutočneného výskumu poskytnúť obraz školskej motivácie rómskych žiakov. Práca je rozdelená do štyroch kapitol. Obsahuje 2 obrázky, 1 mapu, 2 tabuľky, 30 grafov a 3 prílohy. Prvá kapitola je venovaná objasneniu teoretických základov motivácie. V ďalšej časti sa charakterizuje perspektívna orientácia, jej teoretické východiská, charakteristiky a komponenty. Tretia kapitola pojednáva o Rómskom etniku a podáva základný obraz o jeho histórii, rómskej rodine, vývoji vzdelávania, ako aj o súčasnom stave vzdelanosti. Záverečná výskumná časť sa venuje prezentácii výsledkov výskumu a interpretácii získaných údajov. Poukazuje na jednoznačnú krátkodobú orientáciu v niektorých otázkach a zároveň prejavy perspektívnej orientácie časti respondentov v iných. Vyvracia hypotézu o nezáujme rómskych žiakov študovať na vysokej škole.
Vedoucí práce: Zuzana Hadj Moussová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses