Televizní zpravodajství v Československu a posléze v České republice, s důrazem na kontinuální vysílání stanice ČT24. - Pakostová, Petra; Soška, Milan; Vorlíčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce je zaměřená na historii a současnost televizního zpravodajství v Československu a po roce 1993 i v České republice. Konkrétně se zaměřuje na veřejnoprávní Českou televizi, rozebírá podmínky, ve kterých rozjezd vysílání v 50. letech začal a v dalších letech pokračoval. Významným mezníkem v historii českého televizního zpravodajství je rok 2005, kdy Česká televize spustila kanál ČT24, který informuje veřejnost o aktuálních událostech nepřetržitě, tedy 24 hodin denně. Česko se tak připojilo k dalším zemím, které stanici tohoto typu mají. Právě vznik a chod ČT24 je v dalším textu důkladně rozebrán. Jaké je její vysílací schéma? Jaké technologické a personální změny s sebou vznik této stanice přinesl? Jaká je její sledovanost? Kdo a jak připravuje samotné vysílání? Podařilo se ČT24 proniknout do povědomí své cílové skupiny? I na tyto otázky diplomová práce odpoví. V textu jsou využity kromě teoretických znalostí z literatury i praktické znalosti z prostředí České televize.
Vedoucí práce: Milan Soška
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; zpravodajství; diplomové práce; reporting; master's theses