Financování obranného výzkumu a vývoje v České republice - Jiráková, Gabriela (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou efektivnosti vynakládání veřejných prostředků na obranný výzkum a vývoj (dále jen VaV) financovaný z rozpočtové kapitoly Ministerstva obrany ČR. V práci jsem se snažila vyhodnotit tuto efektivitu dle kritéria využitelnosti, přičemž jsem použila svou vlastní metodu hodnocení. Výsledkem práce je zjištění, že efektivnost vynakládaných finančních prostředků pro oblast obranného VaV je 51 %, což považuji za málo efektivní.