Financování obranného výzkumu a vývoje v České republice - Jiráková, Gabriela; Zemplinerová, Alena; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou efektivnosti vynakládání veřejných prostředků na obranný výzkum a vývoj (dále jen VaV) financovaný z rozpočtové kapitoly Ministerstva obrany ČR. V práci jsem se snažila vyhodnotit tuto efektivitu dle kritéria využitelnosti, přičemž jsem použila svou vlastní metodu hodnocení. Výsledkem práce je zjištění, že efektivnost vynakládaných finančních prostředků pro oblast obranného VaV je 51 %, což považuji za málo efektivní.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses