Likvidace jako forma úpadku na příkladu družstva vlastníků - Hronová, Eva (2010)
Autorka se v diplomové práci zabývá problematikou likvidace jako jedné z forem řešení ekonomického úpadku společnosti. V teoretické části práce je pozornost věnována vymezení ekonomického úpadku a dále také právní úpravě a postupu při samotném procesu likvidace. Praktická část práce seznamuje čtenáře nejprve s rozborem statistických dat týkajících se insolvenčních řízení a procesů likvidace v České republice a následně pojednává o konkrétní likvidaci a to na příkladu Družstva G 19.