Aplikace řízení projektového cyklu v místní samosprávě - Částková, Barbora; Potluka, Oto, 1973-; Fanta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se jmenuje "Aplikace řízení projektového cyklu v místní samosprávě". Zaměřuje se na tři konkrétní města -- Pardubice, Hradec Králové a Liberec. Zkoumá, zda aplikují projektový cyklus v rámci jejich politiky čerpání dotací z Evropské unie. Práce porovnává úspěšnost jednotlivých měst z různých úhlů pohledů - kolik se v kterých městech uskutečnilo projektů za spoluúčasti Evropské unie od roku 2004 do nynějška, jaké prostředky muselo do těchto projektů vložit město, zda souvisí výše rozpočtu měst s počtem projektů a tak dále. Jejím cílem je popsat, jak jednotlivá města žádají o dotace, a vyzdvihnout pozitiva a negativa konkrétních systémů. Na všech magistrátech vzrostl počet zaměstnanců zabývajících se dotacemi Evropské unie. Všechna města aplikují podobný systém, výrazně se nerozcházejí s teorií projektového cyklu. Nejvíce projektů zrealizovalo město Liberec, také do projektů nejvíce investovalo.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses