Strategická analýza - Nemasta, Lukáš (2010)
Práce Strategická analýza pivovaru Primátor popisuje teoretická východiska strategické analýzy jako způsobu hledání strategické a finanční pozice podniku v rámci odvětví a sebe samotného a následně je převádí do praxe pivovarského odvětví. Postup strategické analýzy v praktické části obsahuje popis struktury odvětví, analýzu konkurenčních sil v odvětví, analýzu vnitřních zdrojů a schopností podniku a závěrečnou SWOT analýzu, která by měla pomoci Primátoru definovat svoji tržní stragickou pozici.