Vliv koučinku na vedení týmů - Kolářová, Jana (2010)
První část této práce je věnována urovnání dostupných informací o koučinku do jasné struktury. Definuje tuto metodu a její typy, popisuje její hlavní nástroje (funkce otázek, aktivní naslouchání, zpětná vazba, vztah mezi koučem a koučovaným) a modely (zejména The GROW). Dále jsou zde blíže vysvětleny pojmy jako vedoucí role a rozvoj týmů. Druhá část je zaměřena na rozbor aktuálního stavu pobočky AIESEC Praha. Tato analýza slouží jako podklad pro návrh řešení. V poslední části jsou předloženy konkrétní možnosti implementace koučinku na pobočku. Závěrečný návrh bere ohled na její realitu a budoucí plány. Z toho důvodu převažuje doporučení začít s využíváním základních koučinkových principů nad jeho přímým zavedením jako efektivního stylu vedení.