Štíhlý podnik - Opletal, Přemysl; Klečka, Jiří, 1966-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zaměřuje na přiblížení myšlenek a postupů štíhlého podniku širšímu okruhu čtenářů. Předmětem zkoumání jsou jednotlivé prvky štíhlého podniku. Pro vysvětlení štíhlého výrobního systému byl použit Toyota production system, jenž je považován za nejvyspělejší. Rozebrány jsou ekonomické aspekty a konkurenční výhody, které štíhlost ve společnosti přináší. Praktická část je věnována studii některých postupů a změn, realizovaných v obchodní společnosti PEAL a.s. a následná analýza, zda lze tyto faktory považovat za prvky štíhlosti.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses