Dopady strukturálních fondů EU na nestátní neziskové organizace - Špaček, Martin (2010)
Práce se zaměřena na vyhodnocení dopadů strukturálních fondů EU na nestátní neziskové organizace v České republice. Je rozdělena do několika částí. první část je věnována vymezení, vývoji a nejčastějším právním formám nestátních neziskových organizací (NNO) v České republice. Druhá část se zabývá problematikou financování NNO a v poslední části jsou zhodnoceny pozitivní i negativní dopady strukturálních fondů na manažerské a finanční kapacity českých NNO.