Vývoj kolumbijského konfliktu po nástupu prezidenta Uribeho - Stiborová, Adéla; Kochan, Jan, 1977-; Jeníčková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce pojednává o kolumbijském prezidentu Álvaro Uribem, který se ujal úřadu v roce 2002. Hlavním cílem práce je zhodnotit kroky prezidenta Uribeho a nastínit možná další opatření. Práce shrnuje příčiny konfliktu, vyvozené na základě historicko-logické metody z historie Kolumbie, popisuje a komparuje jednotlivé aktéry konfliktu, jako jsou hlavně levicové guerilly FARC A ELN a pravicová organizace AUC, a zabývá se i vlivem kokainu na konflikt v Kolumbii. Stěžejní je popis opatření, která prezident Uribe ve svém volebním období přijal a popis spolupráce s USA, které mají velký zájem na vyřešení konfliktu. Celkově se Uribemu podařilo konflikt utlumit a situaci s některými aktéry do jisté míry vyřešit, přesto jeho opatření ještě postrádala určitou komplexnost.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; kokain; Kolumbie; bakalářské práce; cocaine; Colombia; bachelor's theses