Posúdenie vypovedacej schopnosti predikčných modelov - Donocik, Erik (2010)
Práca sa zoberá možnosťami predpovede bankrotu firmy. Na podniku v úpadku a porovnateľnom prosperujúcom podniku sú aplikované elementárne metódy finančnej analýzy a vybrané predikčné modely. Cieľom práce je porovnať vypovedaciu schopnosť a predikčné vlastnosti jednotlivých metód predpovede.