Restrukturalizace a sanace výrobního podniku, možnosti řešení úpadku - Koudelka, Martin (2010)
Tato bakalářská práce se zaobírá především insolvenčním zákonem a možnostmi, které tento zákon přináší pro řešení úpadku obchodních společností. Zvláštní důraz je přitom kladen na proces reorganizace. Cílem práce je zhodnotit průběh reorganizace v České republice a její výhodnost jako nástroj řešení úpadku. Práce je rozdělená na metodickou část, která popisuje nejdůležitější aspekty insolvenčního řízení a způsobů řešení úpadku, dále na část praktickou, která obsahuje případovou studii společnosti Kordárna, která v uplynulém roce prošla úspěšně procesem reorganizace.