Vývoj a současné aktivity peruánské Světlé stezky - Ulrichová, Anna (2010)
Cílem této práce je podat čtenáři přehled o minulosti a současnosti Světlé stezky a jejím vlivu na vývoj Peru. Práce pojednává o ideologii Světlé stezky, vytyčuje nejdůležitější mezníky v její historii a důraz je kladen na její nedávnou minulost a současnost. Poslední kapitola se zabývá postojem peruánských vlád ke Světlé stezce.