Malé státy a mezinárodní organizace Příklad Islandu - Špruček, Dan; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Sršeň, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit vztahy malých států s mezinárodními organizacemi. V první části rozebírá výhody a nevýhody malých států v mezinárodním systému a obecné příčiny vstupu malých států do mezinárodních organizací. Druhá část je zaměřena na Island jako příklad malého státu. Třetí nejobsáhlejší část analyzuje vztahy malých států s vybranými mezinárodními organizacemi.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Island; malé státy; bakalářské práce; Iceland; small states; bachelor's theses