Aukce s placeným příhozem - Bocák, Petr (2010)
Tato práce se zabývá aukcemi s placeným příhozem, které jsou novinkou na českém internetu. Ve své práci testuji vhodnost modelu, který navrhli Platt, Price a Tappen, na datech o ukončených aukcích na českém aukčním portálu Bonus.cz. Model těchto autorů předpovídá rozložení konečných cen v závislosti na ceně předmětu, ceně příhozu a částky, o kterou se aukce navyšuje. Tomuto modelu odpovídalo rozložení konečných cen u více jak 70 % aukcí o běžně dražené předměty na Bonus.cz. V práci se dále zabývám vztahem denní doby a počtu ukončených aukcí a závislostí příjmů Bonus.cz z prodeje dle částky, o kterou se aukce navyšuje. Oproti předpovědím modelu jsem pozoroval výrazně vyšší příjmy z aukcí, které se navyšovaly o 10 haléřů oproti příjmům z aukcí navyšovaných o 1 Kč.