Aukce s placeným příhozem - Bocák, Petr; Svoboda, Miroslav; Bolcha, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce se zabývá aukcemi s placeným příhozem, které jsou novinkou na českém internetu. Ve své práci testuji vhodnost modelu, který navrhli Platt, Price a Tappen, na datech o ukončených aukcích na českém aukčním portálu Bonus.cz. Model těchto autorů předpovídá rozložení konečných cen v závislosti na ceně předmětu, ceně příhozu a částky, o kterou se aukce navyšuje. Tomuto modelu odpovídalo rozložení konečných cen u více jak 70 % aukcí o běžně dražené předměty na Bonus.cz. V práci se dále zabývám vztahem denní doby a počtu ukončených aukcí a závislostí příjmů Bonus.cz z prodeje dle částky, o kterou se aukce navyšuje. Oproti předpovědím modelu jsem pozoroval výrazně vyšší příjmy z aukcí, které se navyšovaly o 10 haléřů oproti příjmům z aukcí navyšovaných o 1 Kč.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; aukce; bakalářské práce; auctions; bachelor's theses