Politika hospodářské soutěže v Evropské unii – případ Microsoft - Kožďálová, Hana; Ševčíková, Michaela; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Hospodářská soutěž je velmi důležitým aspektem fungování trhů. Politika hospodářské soutěže se tudíž stává velmi významnou součástí fungování Evropské unie. Cílem práce je analýza hospodářské soutěže a následně charakteristika fungování politiky hospodářské soutěže v Evropské unii, kterou jsem založila na analýze konkrétního případu společnosti Microsoft. V práci se zaměřuji na vymezení hlavních oblastí a nástrojů politiky hospodářské soutěže v Evropské unii. V hlavní části práce se zaměřuji na antimonopolní politiku, kde analyzuji proces mezi Evropskou komisí a společností Microsoft. Na tomto případě chci ukázat, že kroky podniknuté Evropskou komisí v boji proti společnosti Microsoft nevedly k efektivnímu výsledku. Antimonopolní politika tudíž může místo zefektivnění vést k omezení volné hospodářské soutěže.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses