Zákon o vyrovnaném státním rozpočtu v podmínkách České republiky - Doležal, Ondřej; Ryvolová, Ivana; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat, zda má Česká republika dostatečné institucionální prostředí pro boj proti tvorbě deficitu státního rozpočtu, nebo je pro ni vhodné přijmout zákon o vyrovnaném státním rozpočtu, který by takové prostředí vytvářel. Zmiňovaný zákon je v práci představen jak z teoretického hlediska, tak pomocí představení návrhů na jeho přijetí v České republice. Popsáno je i jeho reálné fungování v jednotlivých státech Spojených států amerických a především jeho fungování ve Švýcarsku. Institucionální prostředí je posuzováno pomocí srovnání dvou skupin zemí Evropské unie. První skupinu tvoří mezi lety 1998 a 2007 nedeficitně hospodařící Dánsko, Irsko a Finsko. Druhá skupina je tvořena ve stejném období nezodpovědně hospodařící Českou republikou, Itálií a Maďarskem.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses