Analýza hospodaření Národního divadla Praha - Zelený, Michal (2010)
Práce se zabývá financováním kultury z veřejných zdrojů, kterou reprezentuje oblast divadla. Na příkladě Národního divadla Praha je vysvětlen vztah státu k této kulturní instituci a na vybraných ukazatelích je hodnocena za určité období činnost této instituce, která každoročně získává ze strany státu prostřednictvím Ministerstva kultury České republiky značnou část veřejných prostředků.