Dluhová krize státu Kalifornie - Surovec, Jan; Jílek, Josef, 1957-; Běláčková, Vendula, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na dluhovou a rozpočtovou krizi státu Kalifornie. Úvodní dvě části představují zejména některá specifika kalifornské ekonomiky a proces schvalování rozpočtu. Třetí část zkoumá ekonomicko-politický vývoj Kalifornie od fiskálního roku 1975-76 až po současnost. Další část poskytuje důkaz o změně struktury daňových příjmů a nárůstu reálné výše výdajů. Součástí čtvrté části je i vývoj zadlužení Kalifornie a jeho srovnání s jinými státy USA a také analýza krize peněžních toků. Závěrečná část práce navrhuje opatření, která by mohla další rozpočtové a dluhové krize zmírnit.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; Kalifornie; diplomové práce; California; master's theses