Vývoj poskytování hypotečních úvěrů českým domácnostem - Cislerová, Šárka; Jílek, Josef, 1957-; Štěpánková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu vývoje hypotečních úvěrů, které byly poskytnuty českým domácnostem. První kapitola je věnována teorii hypoteční úvěrů a jejich základním charakteristikám. Ve druhé kapitole se zaměřuji na úvěrové riziko. Jeho řízení, monitorování a metody snižování. Třetí kapitola obsahuje příčiny zadlužení a elementární analýzu závislosti objemu HÚ na makroekonomických veličinách (úroková míra HÚ, HDP, inflace, nezaměstnanost, hrubá mzda). Prokázání této závislosti je součástí i poslední kapitoly a to pomocí regresní a korelační analýzy.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses