Cyklistika jako ekologický prvek dopravy - Kopecká, Petra; Mervart, Michal, 1977-; Medunová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce je zaměřena na cyklistickou dopravu, která je šetrná k životnímu prostředí. Dále ukazuje, jak doprava životnímu prostředí škodí a jaká jsou možná řešení tohoto problému. V teoretické části jsou popsány základní druhy cyklokomunikací, jejich dělení a značení, přednosti cykodopravy a hlavní priority programu Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy. Praktická část pojednává o podpoře rozvoje cyklistické dopravy v Pardubickém kraji. Zde jsou zmíněny aktivity kraje, způsob financování výstavby cyklostezek, projekty plánované do budoucnosti a porovnání dopravy autem, MHD a na kole na vybraných trasách. Jsou zde popsány také druhy cyklostojanů a návrh na nové parkoviště pro kola před pardubickým vlakovým nádražím.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; životní prostředí; cyklistická doprava; diplomové práce; environment; cycling traffic; master's theses