Finanční analýza podniku Pacovské strojírny, a.s. - Vyoral, Ondřej (2010)
Práce Finanční analýza podniku Pacovské strojírny, a.s. přináší celkové zhodnocení finanční stránky podniku. V práci jsou použity klasické metody, se kterými se lze běžně u finanční analýzy setkat a které by v žádném případě neměly chybět. Jde o analýzu poměrových ukazatelů (rentability, likvidity, zadluženosti...), procentní rozbor výkazů, aplikaci základních bilančních pravidel, analýzu pracovního kapitálu a jeho potřeby na základě výpočtu tzv. obratového cyklu peněz , Du Pontův rozklad ukazatele ROE a zhodnocení, zdali podnik tvoří hodnotu dle kritérií EVA. Na závěr jsou získané výsledky porovnány s odvětvím, v němž podnik působí a jejich celkové zhodnocení a vysvětlení, co vedlo k jejich nepříznivým i příznivým hodnotám.