Finanční analýza podniku Pacovské strojírny, a.s. - Vyoral, Ondřej; Schönfeld, Jaroslav; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce Finanční analýza podniku Pacovské strojírny, a.s. přináší celkové zhodnocení finanční stránky podniku. V práci jsou použity klasické metody, se kterými se lze běžně u finanční analýzy setkat a které by v žádném případě neměly chybět. Jde o analýzu poměrových ukazatelů (rentability, likvidity, zadluženosti...), procentní rozbor výkazů, aplikaci základních bilančních pravidel, analýzu pracovního kapitálu a jeho potřeby na základě výpočtu tzv. obratového cyklu peněz , Du Pontův rozklad ukazatele ROE a zhodnocení, zdali podnik tvoří hodnotu dle kritérií EVA. Na závěr jsou získané výsledky porovnány s odvětvím, v němž podnik působí a jejich celkové zhodnocení a vysvětlení, co vedlo k jejich nepříznivým i příznivým hodnotám.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses