Letecká přeprava nebezpečného zboží - Kocián, Marek (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou letecké přepravy nebezpečného zboží. Úvodní část práce charakterizuje leteckou nákladní dopravu a její charakteristiky, mezinárodní organizace v letecké dopravě a mezinárodní dohody a procedury. V teoretické části se zaměřuji na analýzu letecké přepravy podle manuálu IATA Dangerous Goods regulations pro nebezpečné zboží. V praktické části má tato diplomová práce za cíl představit přepravu nebezpečného zboží ve specifických podmínkách společnosti DHL Express.