Minimální mzda v České republice a v Evropské unii. - Dvořáková, Veronika (2010)
Cílem této práce je srovnat způsob uplatňování minimální mzdy a její výši v České republice a v zemích Evropské unie. Dále analyzovat souvislosti mezi minimální mzdou a životním minimem a v závěru potom vliv minimální mzdy na nezaměstnanost.