Stav Rakouska a jeho budoucnosť : na dějinách a rovnoprávnosti založené rozumovánie rakouského občana, povinnou uctou a upřímností ku slavné vládě projevené - Kampelík, František Cyril, 1805-1872 (Hradec Králové : F.C. Kampelík, 1860)
Kniha pojednává o jednotlivých národech, které žijí vRakousku-Uhersku. Autor se zabývá Slovany a především jejich jazykem, postavením Čechů mezi ostatními Slovany, v druhé části knihy Maďary a otázkou jejich vzdělanosti
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 19. století; národnostní poměry; národnosti; společnost a politika; Rakousko-Uhersko; dějiny zemí; studie; 19th century; nationalities relations; nationalities; society and politics; Austro-Hungarian Monarchy; studies