Výpadek příjmů v penzi a spoření na důchod - Bezděk, Jan; Zámečník, Petr; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit k jakému propadu finančních příjmů dochází při přechodu z produktivního věku do penze a jak tomuto propadu zabránit pomocí spoření v rámci dobrovolného pilíře důchodového systému. Za tímto účelem je teoretická část věnována popisu současného důchodového systému, zatímco praktická část se věnuje výpočtu konkrétních propadů finančních příjmů pro různé příjmové kategorie a analýze hlavních spořících produktů sloužících k zajištění finančních prostředků na penzijní věk. Závěr práce ukazuje na nutnost dlouhodobého spoření v rámci dobrovolného důchodového pilíře, bez něhož hrozí většině obyvatel pokles životní úrovně při přechodu do penze.
Vedoucí práce: Petr Zámečník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; podílové fondy; životní pojištění; bakalářské práce; mutual funds; life insurance; bachelor's theses