Finanční hodnocení investice v oblasti dopravy - Horák, Jan; Sieber, Martina; Kopkáně, Heřman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato práce analyzuje současnou situaci na českých železnicích a následně ekonomicky oceňuje vzorovou investici soukromého sektoru v tomto odvětví. Skládá se ze dvou základních částí. V Teoretické části uvádíme současný metodologický aparát používaný k hodnocení investičních záměrů. Jde zejména o přehled základních přístupů k investičnímu hodnocení jako takovému a také o metody zjišťování jednotlivých parametrů, které tyto přístupy používají. Praktická část popisuje současnou situaci v osobní železniční dopravě v České republice, identifikuje její klíčové charakteristiky a uvádí obecné perspektivy možných investičních záměrů. Následně je pomocí zmíněného teoretického aparátu zhodnocen fiktivního podnikatelský záměr v této oblasti.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; osobní železniční doprava; bakalářské práce; passenger railroad transportation; bachelor's theses