Finanční analýza společnosti Arval, s.r.o. - Chlupatá, Kristýna; Boukal, Petr, 1962-2022; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Arval, s.r.o. za období let 2006 až 2009. Účelem analýzy je prozkoumání finanční situace firmy z pohledu manažera společnosti, která se zabývá operativním leasingem, a ověření jejího postavení na trhu. V teoretické části je charakterizována podstata finanční analýzy, uživatelé a popsány metody analýzy absolutních ukazatelů, poměrových ukazatelů, celkové zhodnocení výkonnosti podniku a metody použité pro mezipodnikové srovnání. V praktické části je nejprve zanalyzován trh leasingu, představena společnost a poté až aplikovány vybrané metody. Srovnání výsledných hodnot je provedeno v čase a s konkurenčními podniky. Mezipodnikové srovnání je provedeno se společnostmi LeasePlan Česká republika, s.r.o.; Business Lease, s.r.o. a Škofin, s.r.o.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses