Ekonomika sportovního klubu FC Slovan Liberec - Kubelová, Dita; Kotáb, Jiří; Eysseltová, Sylvie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení ekonomické situace fotbalového klubu FC Slovan Liberec, hrající od roku 1993 českou nejvyšší ligovou soutěž. Během teoretické části nastíním problematiku, kterou se v praktické části budu podrobněji zabývat. Vymezím základní pojmy, vztahy a vzorce, které následně aplikuji na konkrétní podnik. V praktické části se nejprve budu věnovat klasické finanční analýze, kde pomocí metod horizontální a vertikální analýzy prozkoumám aktiva a pasiva, následně se zaměřím na jednotlivé skupiny poměrových ukazatelů a získané výsledky vždy porovnám s vybranými prvoligovými kluby. V další části budu analyzovat poptávku spotřebitelů po produktu klubu - tzn. návštěvnost domácích zápasů. Prozkoumám, zda účast diváků je v nějakém vztahu s aktuální úspěšností klubu a zda den utkání ovlivňuje poptávku fanoušků po utkání. V konečné fázi bakalářské práce se pokusím navrhnout inovativní řešení, která by klubu pomohla k odstranění zjištěných problémů.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses